Lidt om nyslynget honning.

 

Lige når man har slynget honningen vil den altid være flydende, efter et stykke tid begynder den at sætte sig og får den velkendte honning konsistens. Denne proces tager forskellig tid alt efter hvornår på året vi høster. Forårshonningen sætter sig meget hurtigt mens sensommerhonningen kan holde sig flydende i 4-5 uger.

Den nyslyngede honning har en helt vidunderlig meget karakteristisk smag som er utrolig svær at beskrive på en måde så den bliver retfærdiggjort. Det er en honning der bare må smages.

Flydende honning egner sig altid godt til sæsonens bær, om foråret når honningen er mild passer den godt til de friske jordbær, og om sensommeren passer den lidt kraftigere smag til brombær, solbær og blåbær. Man kan selvfølgelig også vælge at hælde det over friskbagte pandekager.

Da honningen stivner med tiden, er nyslynget honning noget vi kun har meget få uger om året. Det bliver annonceret på hjemmesiden når vi har det.